top of page

MIJN VERHAAL

D2F6044B-3B33-41EC-AAC7-46A28C2F9151_4_5005_c.jpeg
5A455464-A0C0-4D79-A884-ED9C71826B49.jpeg
6816D064-DB87-4890-840B-4E663981AC62.jpeg
Wie ben ik?

Ik ben Katrien Pelckmans. Al van kinds af aan ben ik creatief bezig. Samen met mijn moeder en zus werkten we altijd wel aan een projectje: knutselen, breien, haken, schilderen, macramé,... Met als grote voorbeeld mijn grootmoeder, een geweldige kunstenares van schilderijen, beelden en wandtapijten met een enorme fantasie.
De passie van het ontwerpen, creëren en realiseren is nooit verdwenen en vandaag de dag nog steeds de grootste drijfveer om creatief aan de slag te gaan.

 
Mijn verhaal

Marie fantasie is vernoemd naar ons dochtertje Marie, ze is in 2008 op 8-jarige leeftijd overleden. Marie had een onuitputtelijk talent om verhalen te verzinnen, mijn schoonmoeder gaf haar daarom de bijnaam Marie fantasie. Ook in ons logo kan je Marie terugvinden: een vrolijk, altijd opgewekt kwetterend vogeltje. Het speelse en vrolijke van Marie wil ik via mijn unieke fantasiejuwelen en kleurrijke keramiek doorgeven aan de mensen.

Op een dag nam mijn zus Marleen me mee naar een workshop 'glaskralen branden'. Ik was meteen gebeten door de microbe. Ik zag de vele mogelijkheden die je met glas hebt en alle mooie kleuren glas die je hierbij kan gebruiken. Dit maakte dat ik met veel enthousiasme begon met het maken van glaskralen.Geregeld werk ik nog met mijn zus of brainstormen we over een nieuw ontwerp, samen vormen we een mooie creatieve tandem. Enkele lessen later heb ik mijn goede vriendin Kathleen meegetrokken in deze passie. Door haar enthousiasme geeft ze me steeds het nodige duwtje om Marie fantasie verder uit te bouwen.

Enkele jaren geleden kreeg ik de kriebels om nog eens iets nieuws te leren. Ik schreef me in in een workshop keramiek maken met een draaischijf. En ja, ik werd opnieuw gebeten door de microbe! Klei en glazuren zijn weer producten waarmee je zoveel kan doen, met zoveel prachtige kleuren en vormen. 

Kleuren combineren zijn mijn grote troef en handelsmerk, zowel in het glaswerk als in de keramiek. Mensen contacteren me voor persoonlijke juwelen en serviesgoed. Ik ben superblij dat ik van mijn beide passies mijn werk heb kunnen maken. 
 
 
Mijn atelier

Marie fantasie is ontstaan als een hobby en met een passie verder gegroeid tot een job. Onze living was al snel niet meer de ideale plek om te werken, Daarom werd onze garage omgebouwd tot atelier. Een zalige plek met veel licht waar we onze fantasie volledig kunnen laten gaan. Elke dag kunnen we hier de keuze maken tussen werken aan de glasbrander of achter de draaischijf. Een deel van mijn atelier is voorbehouden om enkele werken te tonen, een mini winkeltje. Kom gerust eens een kijkje nemen!
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page